04 November, 2012

Sund gulerodscheesecake

Gulerodskage, cheesecake, eller græskartærte? Det er lidt af det hele!
Den ligner måske en græskartærte, og smager faktisk også lidt som en, men det er gulerødder og flødeost denne herlighed består af. Den er dejlig krydret og svampet, men også så sund, at du kunne spise den til morgenmad. Den indeholder både protein, kulhydrat, (sundt) fedt og fiber. Og så er den altså bare rigtig lækker!

INGREDIENSER
Til ca. 4 personer

Bunden
1 spsk smeltet kokosolie
1 æg
1 spsk havregryn
3 spsk Grahamsmel
1 spsk honning
1 tsk kanel
1/4 tsk muskatnød (eller mindre-smager meget igennem)
1/4 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljepulver

Kagen
100g Kogte gulerødder (eller græskarpuré)
1 håndfuld rosiner (20-25g)
1/2 pk. Philadelphia light (100g)
1 æg
1/2 tsk vanilje essens
1 spsk rørsukker (eller 2 spsk. sukrin)

Toppings
Kanel
Creme fraiche
Evt. rosiner, rørsukker, hakkede mandler el. valnødder..

NB: Den er ikke overdrevet sød, så man kan sagtens tilføje 1 spsk. brun farin til bunden og endnu en spsk. rørsukker til selve kagen

OPSKRIFT

- Bland kokosolie, æg og honning i en skål
- Bland havregryn, mel, kanel, muskatnød, bagepulver og vanilje pulver i en anden skål
- Hæld de tørre ingredienser i de våde ingredienser, og bland sammen
- Put ned i en (smurt!) form
- Bag i max 5 min. ved 175 grader varmluft


- Hæld gulerødder, rosiner, philadelphia, sukker, æg og vanilje essens i en skål
- Blend sammen vha. en stavblender
- Hæld ovenpå den færdigbagte bund og bag i 30-35 min. Kagen må endelig ikke overbages, skal hellere underbages
- Strå kanel, osv. ovenpå
- Put i køleskabet i et par timer, eller natten over
- Servér med lidt creme fraiche

Mums!
<3