28 August, 2012

Double chocolate whoopie pies

Whoopie pie: Blanding mellem en fransk macaron og en cookie sandwich
En whoopie pie er for en macaron som hvad en muffin er for en cupcake-Mindre pæn, men ligeså lækker. Og nemmere at lave. Det er ihvertfald en lille lækkerbisken af en kage, som alle chokolade elskere vil frydes over-Eller en Amnesty Youth gruppe. De var ihvertfald test-personerne, og de var ikke skuffede.

INGREDIENSER
Ca. 20 styks

Bunde og toppe
125g smør
125g mørk chokolade, min. 60% kakao
225g sukker
3 æg str. m/l
1 tsk vaniljesukker
250g hvedemel
50g kakao
1/2 tsk bagepulver

Fyld
1 dl piskefløde
100g hakket mørk chokolade, min. 60% kakao (hvid- eller lys chokolade fungerer også godt)

OPSKRIFT

- Varm fløden op til kogepunktet, sluk kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade (100g.)
- Rør til chokoladen er helt smeltet, og sæt cremen til afkøling

- Smelt smørret og den hakkede chokolade (125g.) i en gryde ved lav varme
- Pisk sukker, æg og vaniljesukker til det er luftigt
- Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og rør det bagefter sammen med chokolade/smør-blandingen

- Brug to skeer til at forme kugler på størrelse med en valnød af massen, 40 stk. i alt, og læg dem med afstand på en bageplade (tryk dem en anelse flade)
- Bag bundende og toppene ved 180 grader (mindre hvis varmluft) i ca. 8 min. - De må ikke blive hårde. Lad dem køle af på en bagerist

- Pisk chokoladecremen luftig, og put en smule på en (afkølet!) bund. Du kan også komme cremen i en pose og sprøjte den ud på bundende
- Læg toppene ovenpå bundende når de har fået chokoladecreme på, mas den lille sandwich forsigtigt, og servér.

Kagerne holder sig fint et par dage i køleskab i en blød beholder. De kan evt. pyntes med noget drysset flormelis eller smeltet chokolade. God fornøjelse!

<3